• Corona update vanuit het bestuur

 • Na de persconferentie van 21 april zijn alle betrokkenen bij HSV Gryphons direct in actie geschoten om te kijken welke mogelijkheden we hebben om een deel van onze leden de mogelijkheid te bieden om te sporten.

  Via de site houden we jullie op de hoogte van de voortgang, zodat iedereen weet wanneer hij of zij weer mag komen honk- of softballen volgens de nieuwe regels!

  Momenteel (donderdag 23 april) is dit de situatie:

  • Vanuit de gemeente wordt er vrijdag overlegd welke mogelijkheden er zijn.
  • Vanuit de KNBSB worden er richtlijnen opgesteld waar we ons als clubs aan dienen te houden.
  • De Technische Commissie heeft overleg met het bestuur hoe we de trainingen het beste kunnen oppakken wanneer we dit mogen voor de verschillende leeftijdsgroepen.

  Kortom: nog veel is er niet duidelijk en dus ook nog niet besloten. Tot het zover is blijft het sportpark dan ook gesloten!

  *** Vorige Communicatie ***

  Beste Gryphons leden,

  Wij hopen dat deze communicatie jullie in goede gezondheid bereikt. Wie had 6 maanden geleden kunnen bedenken dat deze situatie zich momenteel zou voordoen? Er waren allemaal mooie plannen gemaakt, maar helaas mogen we niet trainen of spelen en zijn diverse activiteiten (Brabant Cup & Recreanten Toernooi) geannuleerd.

  De corona crisis heeft een grote impact op ons allemaal en ook op onze vereniging. Afgelopen week heeft het bestuur van Gryphons overleg gehad hoe hier mee (met name financieel) om te gaan. Er zijn reeds kosten gemaakt voor 2020 (zaal huur Q1 2020, inkoop ballen / materiaal en diverse lopende vaste kosten) en staan onze inkomsten onder druk (bv geen barinkomsten en sponsoren die wachten met tekenen van contracten). Om zo verstandig mogelijk uit deze situatie te komen en ervoor te zorgen dat we ook in de komende jaren trots kunnen zijn op onze club, is het bestuur reeds met de volgende zaken aan de slag gegaan om de kosten beheersbaar te houden: 

  • We zijn in overleg met de KNBSB over de kosten van de ledenafdracht

  • Ondanks dat we geen gebruik mogen maken van de honkbalvelden of ons clubhuis, zijn er wel kosten. We zijn in overleg met de stichting / gemeente over financiële tegemoetkomingen.

  • Alle niet-essentiële kosten worden tot het minimum teruggebracht in 2020. Denk dan bijvoorbeeld aan:
   • Geen cursussen
   • Geen teamvergoedingen

  Natuurlijk hebben we begrip voor de situatie onder de leden (we kunnen momenteel niet spelen / trainen). We hebben nog geen contributie of activiteiten bijdragen geïncasseerd. Desalniettemin ontkomen we er niet aan om binnenkort de incasso's voor contributie 2020 te gaan starten. Normaal gesproken hebben we de eerste incasso's in maart, hier hebben we mee gewacht om te vernemen wat er zal gebeuren na 6 april. We starten 1 maand later met de eerste van de zes incasso's van de contributie (en er is geen contributieverhoging). We zullen de activiteitenbijdrage pas gaan incasseren als we weer kunnen spelen (en de uren naar rato van de periode die we kunnen spelen).

  We hopen op jullie begrip voor deze situatie en willen vragen of jullie Gryphons verder willen ondersteunen door bijvoorbeeld:

  Sponsorkliks (www.sponsorkliks.nl) te gebruiken voor je online aankopen. Een gedeelte van het aankoop bedrag gaat naar Gryphons (zonder additionele kosten voor jezelf). Doe dit bijvoorbeeld voor je aankopen bij bol.com, lidl.nl, thuisbezorgd.nl of alibaba.com.

  De volledige lijst met bedrijven die deelnemen staat op de website van Sponsorkliks. Verder kun je op onze site (www.gryphons.nl/sponsors) alle sponsoren van Gryphons vinden. We stellen het zeer op prijs als je onze sponsoren in je achterhoofd wilt houden en ze te ondersteunen (daar waar mogelijk) in deze uitdagende tijden.

  Lukt het jou om een nieuwe sponsor binnen te halen? Als je een sponsor van minimaal 300 euro binnenhaalt, help je de club enorm en heb je je uren voor je activiteiten bijdrage voldaan. Voor informatie (contract/voorwaarden), kun je terecht bij Roel (communicatie@gryphons.nl).

  Gezien het feit dat iedereen thuis moet blijven, leek het ons leuk om een online Pubquiz te organiseren op 17 april om 20:00 uur. Quizmasters Ric en Frank zullen weer een uitdagende pubquiz presenteren. Deze pubquiz zullen we via Microsoft Teams (online vergaderen/presenteren) doen, zodat iedereen vanuit zijn eigen woonkamer kan meespelen. De uitnodiging versturen we binnenkort, aanmelden kan via ric.zwanenberg@gmail.com.

  Als laatste zal de ALV doorgaan op 8 mei 2020 (in een verkorte aangepaste versie). Deze zal ook via Microsoft Teams worden georganiseerd.

  Hartelijk dank voor jullie begrip en steun. Blijf gezond en help elkaar,

  Frank, Twan, Remco, Roel, Fon en Martijn.