• Opening Day groot succes

 • Opening Day op 1 mei kende alle ingrediĆ«nten voor een prachtige dag op ons mooie complex: prachtig weer, mooi soft- en honkbal op onze velden, heerlijke gratis hotdogs van Mike en veel bekenden die samen genoten van een prachtige middag.

  Er waren ook een aantal bijzondere momenten om een aantal leden extra in het zonnetje te zetten.
  Allereerst is er vanaf 1 mei een wijziging op de menu kaart in het clubhuis. De schaal met 40 bitterballen is omgedoopt tot de Willem als bedankt voor Willem van der Heijden voor zijn jarenlange inzet in de terreincommissie en gezelligheid tijdens de wedstrijden van zijn zoon Rem.

  Daarnaast was het de eer aan twee jeugdleden om de wedstrijden, en daarmee het seizoen, officieel te openen met een first pitch. Bij het softbal waar het combinatie team Ducks/Gryphons het opnam tegen Catch, was Rubya Hillen degene die afgelopen jaar (samen met Renske Kloosterman die er helaas niet bij kon zijn) de meeste Grote Clubloten verkocht van de softbalsters.

  Bij de wedstrijd van Heren 1 tegen Wombats was het, net als vorig jaar, Bart Nieuwenhuis die als beste loten verkoper van de club de eerste bal mocht gooien. Als club zijn we enorm blij met de inzet die Bart nu al een paar jaar laat zien bij de Grote Clubactie en we hopen dat komend jaar velen zijn voorbeeld zullen volgen.

  Tijdens de wedstrijd van Heren 1 was er nog de laatste, belangrijkste, huldiging van de dag: het toevoegen van Bas van der Meer aan de lijst met "Retired Numbers". Uit handen van waarnemend voorzitter Remco Kitslaar ontving hij het doek met zijn naam en nummer.

  Bas is al jaren betrokken bij de club en zet zich met zijn kennis van honkbal en overmoeibare passie voor het verbeteren van spelers in voor verschillende jeugd- en seniorenteams. Met de toevoeging van zijn nummer 18 aan deze ere-galerij hopen we nog jaren gebruik te kunnen maken van alles wat hij te bieden heeft.

  En zo werd het een dag met veel publiek, waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten (en dat hopelijk vaker zullen doen op deze zonnige zondagmiddagen bij de Gryphons). Iedereen die gekomen was voor een lekkere hotdog werd daadwerkelijk getrakteerd op een culinaire verwennerij. Speciale dank gaat hierbij uit naar Mike Meinema die maar weer eens aantoonde van alle markten thuis te zijn!