• Try Out seizoen 2022

 • De afgelopen jaren is het gebruikelijk geweest dat er na afloop van het seizoen een try-out werd georganiseerd om, naast de input van de trainers en coaches, ook onafhankelijke beoordelaars zich een beeld te laten vormen van onze jeugdspelers. De beoordelingen vanuit de trainers, coaches en onafhankelijke beoordelaars zijn de basis van ons Speler Volg Systeem (SVS) en belangrijk voor de indeling van de spelers in het komend seizoen.

  De TC weet dat het beoordelen tijdens een try-out een momentopname is en daar houden we ook rekening mee! Naast de gegevens, die we uit de try-out binnen krijgen, hebben we daarom ook het kader van elk team gevraagd ieder een oordeel te geven over de kwaliteiten van hun spelers. Dit doen zij op twee momenten in een seizoen. Ook zijn er gedurende het seizoen mensen op pad geweest om de teams te bekijken. Al deze gegevens samen verzamelen we in een database: het Speler-Volg-Systeem.

  Aan de hand daarvan, dus ook met de gegevens die de TC al heeft van eerdere beoordelingen, formeert en bepaalt uiteindelijk de TC de voorlopige winterselecties. Aan het eind van de zaaltraining worden dan de definitieve teams samengesteld die volgend seizoen de competitie in zullen gaan.

  We zijn voornemens om in het voorseizoen ook een grote Try-out te organiseren.

  Het honk- en softbalseizoen is ook dit jaar, vanwege COVID19/Corona, anders gelopen. En het seizoen duurt daarom ook langer dan gebruikelijk. Daarom kiezen we dit jaar voor een andere aanpak. De try-out wordt dit jaar, in de week van 1 november, georganiseerd op doordeweekse avonden. De try-out vindt, verspreid over de week, plaats op het hoofdveldhonkbal en hoofdveldsoftbal omdat we daar van de lichtinstallatie gebruik kunnen maken. Dit betekent dat de reguliere trainingen die week, als ze dan ├╝berhaupt nog plaatsvinden, komen te vervallen!

  We hebben de volgende algemene indeling gemaakt:

  • Maandag 1 november: Hb.- en Sb.-Pupillen
  • Dinsdag 2 november: Hb.- en Sb.-Adspiranten
  • Woensdag 3 en Donderdag 4 november: Hb.-Junioren
  • Donderdag 4 november: Sb.-Junioren