• U21 LANDSKAMPIOEN!!

 • Onder een geweldige belangstelling en na een bloedstollende finale is het de mannen van U21 gelukt om in een rechtstreeks duel tegen Hoofddorp het landskampioenschap U21 te behalen. In de afsluitende 8e inning sloeg Niro Oliveira het winnende punt binnen: 7-6.

  Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zouden zijn. In Hoofddorp trokken de Pioneers aan het langste eind met 1 punt verschil, dus waren de Gryphons erop gebrand om revanche te nemen.

  In de eerste innings ontspon zich een waar pitcher duel, waarbij de pitcher van Hoofddorp en Noek van Alebeek nauwelijks iets weggaven. Nadat Noek ook de 5e inning zonder score had afgesloten, werd de druk van de aanval van de Gryphons de Pioneers teveel. Ineens liepen de honken vol, onder andere door een mooie triple van Mick Vandenbergh en kwamen er 4 punten binnen.

  Noek bleef dominant en ook na de 6e inning stond de 0 nog op het scorebord. Gryphons voegde nog 2 scores toe met een 6-0 tussenstand na 7 innings. Maar toen sloeg de spanning toe bij de thuisploeg en Hoofddorp kwam in 1 inning terug tot 6-6 wat voor hun voldoende was voor het kampioenschap.

  Maar in de gelijkmakende slagbeurt van de laatste inning, kwam Jurre Silanoe op het eerste honk om vervolgens met een machtige steal ook het tweede honk veilig te bereiken. En vanuit daar zorgde Niro met een prachtige tik voorbij de 3e honkman voor een geweldige ontlading op en buiten het veld.

  KAMPIOEN VAN NEDERLAND!! 

  Grote dank aan Lotte en Thijmen van Grinsven voor het maken van de vele leuke foto's en filmpjes voor, tijdens en na de wedstrijd. Benieuwd wat er te zien is?