• Honk- en Softbalvereniging Gryphons sluit zich aan bij de beweging “Op weg naar een Rookvrije Generatie”, ook ónze vereniging sport op een rookvrije accommodatie.

  Waarom doet HSV Gryphons mee met de Rookvrije Generatie ?

  HSV Gryphons sluit zich aan bij de beweging “Op weg naar een Rookvrije Generatie”. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en tegen de verleiding om te gaan roken. Wij willen onze kinderen een gezonde en veilige omgeving bieden om te sporten en wij geven zelf het goede voorbeeld. Wij willen graag het signaal afgeven dat rookvrij de norm is.

  Wat verandert er ?

  Ons clubhuis en de tribune zijn al rookvrij. Vanaf 1 januari 2021 willen we onze gehele sportaccommodatie rookvrij maken. Iedereen is en blijft welkom bij HSV Gryphons, ook rokers !!

  Waar en wanneer geldt Rookvrij ?

  Rookvrij geldt overal, binnen en buiten, op de accommodatie van HSV Gryphons op alle dagen van de week en van het weekend. 

  Geen enkele uitzondering ? 

  Ja, er is één uitzondering: op de speciaal daarvoor aangewezen plek. 

  Wie gaat handhaven ? 

  We gaan niet handhaven. We gaan mensen informeren en aanspreken. Dat zullen we doen via posters in het clubhuis en in de kleedkamers, via het grootscherm in het clubhuis en met bordjes rondom en bij de toegang tot onze velden. 

  We hopen dat onze leden en bezoekers, zich samen met ons sterk maken voor een gezonde en rookvrije omgeving. Help ons mee om mensen met respect aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

  Waarom geen algeheel rookverbod ? 

  Binnen onze vereniging zijn er zeker stemmen die dat zeggen. Wij geloven niet dat de tijd daarvoor nu al rijp is. Wel sluiten we ons aan bij de beweging “Op weg naar een Rookvrije Generatie” om iedereen een rookvrije sportomgeving te bieden. 

  Wanneer iemand het allemaal onzin vindt, wat doen we dan ? 

  Als deze persoon geïnformeerd is en negatief reageert, dan laten we het zo. Onze actie is altijd positief bedoeld en we willen zeker niet dat er hierover onenigheid ontstaat. 

  Zijn we niet te betuttelend bezig ? 

  Er zullen zeker mensen zijn die dat vinden. Er zullen ook mensen zijn die vinden dat we niet ver genoeg gaan. We denken dat het past in het huidig tijdsbeeld om deze stap te zetten. Onze gezondheid en de wens om onze kinderen een rookvrije toekomst te bieden, zijn sterker dan de idee om betuttelend gevonden te worden. 

  December 2020